Drie tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Woensdag 11 Juli 2018

Drie tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Drie tips voor het kiezen van een goede domeinnaam Om uw website online te zetten, heeft u een eigen domeinnaam nodig. Het registreren van een domeinnaam is niet zo moeilijk, maar het kiezen van de juiste domeinnaam kan wel een uitdaging vormen. Om ervoor te zorgen dat u de beste domeinnaam registreert voor uw website, geven we u in dit artikel drie belangrijke tips voor het registreren van een goede domeinnaam.

Tip 1: maak uw domeinnaam niet te lang
Een sterke domeinnaam mag niet te lang zijn, simpelweg omdat lange domeinnamen moeilijker zijn om te onthouden. Heeft u een vrij lange bedrijfsnaam, dan raden wij u aan om niet te veel extras in de domeinnaam te zetten. Heeft u een korte bedrijfsnaam, dan profiteert u van de kracht van deze korte naam door uw domeinnaam ook zo kort mogelijk te houden.

Tip 2: zet niet te veel extra leestekens in uw domeinnaam
Het gebruik van een koppelteken in uw domeinnaam is prima, maar u moet het gebruik van extra tekens zeker niet overdrijven. Neem bijvoorbeeld nooit meer dan één koppelteken en u weet zeker dat uw domeinnaam gemakkelijk onthouden wordt. Ook is een domeinnaam zonder te veel extra leestekens gemakkelijker foutloos te typen, wat betekent dat u meer bezoekers op uw website krijgt.

Tip 3: neem een duidelijke domeinnaam
Het is belangrijk dat de domeinnaam van uw website niet anders geïnterpreteerd kan worden door internetgebruikers. Neem daarom een duidelijke domeinnaam en geen domeinnaam waar eventueel verwarring over kan ontstaan. Extra tip: gebruik altijd een domeinnaam die gemakkelijk uit te spreken is, zodat de url ook in real life gesprekken ook goed doorgegeven kan worden. Hebben mensen het onderling over uw bedrijf en moet er doorverwezen worden naar uw website, dan is het wel zo prettig als uw domeinnaam gemakkelijk uit te spreken is zonder dat u hier enige uitleg bij hoeft te geven.

Extra tip: registreer meerdere domeinnamen
De meeste ondernemers registreren enkel een .nl domeinnaam, maar er zijn nog veel meer domeinnamen die u kunt registreren. DeployServer biedt verschillende soorten extensies aan voor uw domeinnaam, waarvan u er meerdere kunt kiezen om uw bedrijf extra goed op de kaart te zetten. Meer weten over onze domeinnamen? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Copyright © 2019 DeployServer. All Rights Reserved.
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld

Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies | Herroepingsrecht